Alte expresii ale limbii române

Impotenta functionala

Conținutul

  Simptome și diagnostic în artroză Impotenta functionala in coxartroza Activitatile de zi cu zi care implica aplecatul si incaltatul pot deveni dificile sau imposibile la bolnavul cu coxartroza.

  impotenta functionala

  Urcatul si coboratul din masina poate reprezenta o adevarata provocare. Autor: Dr. Impotenta functionala in coxartroza Pe langa durerea articulara, cele mai importante si precoce simptome care apar in coxartroza sunt prezenta unor cracmente zgomote la mobilizarea articulatiei soldului, precum si reducerea mobilitatii articulare mai ales la extensie, rotatie interna si abductierotatia interna fiind prima afectata.

  Apare astfel poziţia vicioasa membrul este impotenta functionala, rotat extern.

  impotenta functionala

  In formele severe poate apare o diferenţa de lungime a membrelor inferioare, prin scurtarea membrului afectat cu cm. Pentru a reduce durerea, pacientul incepe sa schioapete, reducand astfel presiunea asupra soldului afectat.

  Apare instabilitate cand pacientul sta in picioare ortostatism.

  impotenta functionala

  Citeste si Recomandari pentru pacientii cu coxartroza Apar modificari ale pozitiei coloanei vertebrale, modificarea sprijinului pe un singur picior. Activitatile de zi impotenta functionala zi care implica aplecatul si incaltatul pot deveni dificile sau imposibile la bolnavul cu impotenta functionala.

  impotenta functionala

  Pentru evitarea dificultatii la urcatul scarilor, bolnavul se serveste de membrul inferior sanatos pe care-l foloseste primul, tragand sau tarand dupa aceea pe cel bolnav. Pentru a comenta este nevoie de autentificare.

  impotenta functionala