Testicul necoborat - criptorhidia

Penisul coboară, Ingrijirea organelor genitale ale copilului

Scrotul este sacul de piele care tine testiculele odata ce coboara. In timpul dezvoltarii, fiecare testicul are in jurul lui un sac penisul coboară care contine lichid. In mod normal, acest sac se inchide si corpul absoarbe fluidul in primul an de viata al copilului.

Cu penisul coboară acestea, acest lucru nu se intampla si pentru bebelusii cu hidrocel. Bebelusii nascuti prematur prezinta un risc mai mare de hidrocel. Hidrocelul se pot forma si mai tarziu in viata, in special la barbatii cu varsta peste 40 de ani. Acest lucru se intampla de obicei daca canalul prin care coboara testicul nu este inchis complet si acum intra lichid sau canalul se redeschide. Acest lucru poate face ca fluidul sa se deplaseze de la abdomen in scrot.

Hidrocelul pot fi cauzat de asemenea de inflamatie sau de traumatism in scrot sau de-a lungul canalului. Inflamatia poate fi cauzata de o infectie epididimita sau de o alta afectiune. Factorii de risc pentru hidrocel Cele mai multe hidroceluri sunt prezente la nastere. Bebelusii care se nasc prematur au un risc mai mare de a avea o hidrocela. Factorii de risc pentru dezvoltarea unui hidrocel mai tarziu in viata includ: Leziuni sau inflamatii ale scrotului; Infectia, inclusiv o infectie cu transmitere sexuala; Complicatiile hidrocelului Un hidrocel, de obicei, nu este periculoas si nu afecteaza fertilitatea.

Insa, acesta poate fi penisul coboară cu o afectiune testiculara care poate provoca complicatii grave, printre care: Infectii sau tumori — s-ar putea reduce productia sau functia de sperma; Hernie inghinala - bucla intestinului prins in peretele abdominal poate duce la complicatii care pun viata in pericol. Hidrocel - Simptome Simptomele produse de hidrocel Hidrocelul nu produce, de obicei, nici o durere. In mod obisnuit, singura indicatie a unei hidrocel este umflarea nedureroasa a penisul coboară sau a ambelor testicule.

Cuvinte cheie de căutare

Barbatii adulti cu hidrocel pot prezenta disconfort din cauza greutatii unui scrot umflat. Durerea creste in general cu marimea inflamatiei.

Snap Screenshot de pe YouTube Știința medicală modernă ne-a făcut cam nepăsători față de membrele noastre. Ți-ai pierdut o mână când tăiai morcovi? Nicio problemă!

Uneori, zona umflata poate fi mai mica dimineata si mai mare mai tarziu in cursul zilei. Cand sa vad un doctor? Adresati-va medicului dumneavoastra daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra are hidrocel.

Testicul necoborat - criptorhidia

Este important sa excludeti alte cauze ale umflaturii care ar putea necesita tratament. De exemplu, un hidrocel ar putea fi asociat cu un punct slab in peretele abdominal care permite o bucla de intestin sa se extinda in scrot hernia inghinala. Hidrocelul unui bebelus dispare de regula de unul singur. Dar daca hidrocelul copilului dumneavoastra nu dispare dupa un an sau daca se extinde, cereti medicului pediatru sa examineze din nou hidroclélul.

Luati imediat tratament medical daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra manifesta durere scrotala brusca, in special in decurs de cateva ore de la o leziune a scrotului. Aceste semne si simptome pot aparea cu o serie de afectiuni, incluzand fluxul sanguin blocat intr-un testicul rasucite torsiune testiculara.

timpul erecției

Torsiunea testiculara trebuie tratata in cateva ore de la inceperea semnelor si simptomelor pentru a salva testiculul. Hidrocel - Tratament Diagnosticarea hidrocelului Examenul fizic inspectie, palpare bimanuala se face cu pacientul in picioare si culcat.

vârsta unui bărbat când dispare o erecție

In afara asimetriei scrotale mai mult sau mai putin pronuntate, inspectia va arata tegumentul scrotal normal fara semne de inflamatie locala si stergerea pana la disparitie a pliurilor pungii scrotale. In hidrocelele foarte mari, aspectul penisului se modifica secundar laterodeviat si ombilicat.

baieti penis pompat

Cu exceptia hidrocelului congenital comunicant, formatiunea hidrocelului nu-si schimba forma si dimensiunea in functie de pozitia pacientului sau efort. Palparea bimanuala, cu blandete, va cerceta intai orificiul inghinal superficial, cu si fara efort de tuse, pentru evaluarea coexistentei unei hernii inghinoscrotale.

Apoi, se va cerceta forma si consistenta formatiunii ovoid cu senzatie palpatorie de lichid in tensiunese vor aprecia dimensiunile acesteia. Cand cantitatea de lichid este mica, palparea testicolului este inca posibila.

Daca insa volumul de lichid este mare, palparea glandei este imposibila. Diagnosticul clinic pozitiv, de altfel facil, va fi obligatoriu confirmat ecografic. Ecografia va arata clar asupra naturii lichidiene a formatiunii si va permite, in plus, evaluarea structurii testiculului existenta penisul coboară patologii testiculare cauzale, in primul rand tumorale.

La examenul clinic se constata hemiscrot sau scrot marit de volum, dar nedureros, de consistenta moale sau crescuta in functie de cantitatea de lichiduneori translucid descris de parinti ca fiind vanattransiluminabil si fara modificari de volum in cursul penisul coboară. De multe ori parintii sesizeaza fluctuatia penisul coboară volum, ceea ce ne pentru stimularea penisului un hidrocel comunicant.

Pentru a intari datele clinice si mai ales pentru a masura testiculul si cantitatea de lichid peritesticulara se recomanda o ecografie scrotala.

Meniu cont utilizator

In functie de evolutia copilului aceasta poate fi repetata la interval de citeva luni. Copilul trebuie luat in evidenta de catre un chirurg pediatru care sa urmereasca evolutia. Interventia chirurgicala numita hidrocelectomie, adica o excizie chirurgicala a unui hidrocel nu se va efectua in momentul diagnosticarii ca in cazul herniei inghinaledeoarece nu exista riscul strangularii si penisul coboară poate astepta rezorbtia spontana a lichidului peritesticular si inchiderea canalului peritoneo-vaginal filiform in cazul hidrocelului.

antrenori pentru penis

Copilul va penisul coboară urmarit clinic si ecografic pana dupa varsta de penisul coboară an. Dupa aceasta varsta, in caz de persistenta a lichidului peritesticular se va efectua interventia chirurgicala sub anestezie generala, in regim de programare.

Formular de căutare

Este penisul coboară de retinut ca nu este vorba de punctionarea scrotului si evacuarea lichidului, ci de intreruperea comunicarii dintre scrot si abdomen, adica de ligatura si excizia canalului peritoneo-vaginal. Operatia propriu-zisa este asemanatoare cu cea pentru hernia inghinala la copil. Optiune alternativa minim invaziva indicate la pacienti varstnici : aspiratia trans-scrotala cu ac a lichidului, cu sau fara instilarea unui agent sclerozant in cavitatea vaginala — risc de recidiva.

ce este pentru un penis bun

Ce urmeaza dupa o interventie chirurgicala? Indiferent daca hidrocele dumneavoastra dispare singur sau necesita interventie chirurgicala, perspectiva este excelenta. Daca aveti o interventie chirurgicala, durerea va disparea, probabil, in aproximativ o saptamana.

​Tot ce trebuie să știi despre transplanturile de penis

Medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente pentru durere daca vi se pare necesar. Probabil nu veti reveni la activitatile normale timp de cateva saptamani.

penis de o formă neobișnuită

Aceasta include evitarea oricarui lucru care implica transzonare, cum ar fi mersul cu bicicleta, timp de cel putin trei penisul coboară. De asemenea, ar trebui sa fie evitate si alte activitati serioase in timpul respectiv. Cusaturile inciziei se dizolva, de obicei, pe cont propriu, dar medicul dumneavoastra poate dori sa le penisul coboară dupa cateva saptamani. Pastrarea zonei curate va ajuta la prevenirea infectiilor.